13 januari 2010

Underbar cheesecake

Kanske baka denna i helgen?! Den är grym! Mmmm...

Den är faktisk en hyfsat nyttig efterrätt med mycket protein, nyttigt omega 3 och fullkorn. Perfekt efter jul när man har några pepparkakor som skräpar kvar och en massa ägg som blev över. Med en kopp te och en god bok, ahh längtar till helgen!

Cheesecake med Pepparkaka

Botten:
100 g fullkornspepparkaka
30 g smör

Fyllning:
2 paket 250 g Kesella 10 %
3 omega-3 ägg
1 dl socker
1 citron (skalet och lite saft)
1 halv vaniljstång

Topping:
50 g blandade nötter

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (20 cm i diameter), gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter
3. Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen och ev. lite saft. Skrapa ur en halv vaniljstång och tillsätt i smeten. Rör samman. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.
4. Garnera med blandade rostade nötter eller bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar