11 januari 2010

Rotfruktssoppa


Denna åt jag till lunch! God och nyttig. Komplettera med grov smörgås till!

4 portioner

200 gram Palsternacka
400 gram Rotselleri
1/2 Rödlök
2 Tomater
8 dl Vatten
1,5 msk ekologisk Lantbuljong (Renée Voltaire: s använder jag). Jättebra!
1 msk Crème fraiche
Matolja
Salt & peppar (jag tar även lite örtkryddor och/eller örtsalt)
Rucolasallad/persilja till garnering om du vill.


1. Skala palsternacka och rotselleri. Skär i grova tärningar. Skala och grovhacka rödlök. Tärna tomater.

2. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök ock fräs en minut.

3. Tillsätt palsternacka, rotselleri och tomater. Slå på vatten och fond. Småkoka 20 minuter.

4. Finfördela med mixerstav eller i mixer. Salta och peppra. Rör i crème fraiche. Garnera med ruccola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar